27. 6. 2013

2013.06.27 Hohe Wand - Vollerin- Frauenlucke, Blutspur

Hohe Wand je stolová hora nacházející se v Rakousku nedaleko Vídně. Je součástí Gutensteinských Alp a nejvyšším vrcholem je zalesněná hora Plackles (1132 m), na níž je umístěn vysoký vysílač. Oblast nese statut přírodního parku (Naturpark Hohe Wand)
Oblast vyniká možnosti vyžití pro úplně každého ! Navíc leží na slunečné straně Alp a převládá zde proto krásné počasí !
Masiv Hohe Wand se nachází zhruba 50 km jihozápadně od Vídně a přibližně 10 km západně od města Wiener Neustadt  (pokračování)
Vyhlídková plošina Skywalk
Hojně vyskytující se kozorožci
FOTOGALERIE

Další informace o národním parku Hohe Wand lze nalézt ZDE Nachází se zde i český informační prospekt s mapou oblasti ZDE
Až nahoru na plošinu lze dojet a i po ní jezdit autem ! Silnice je sice placena, ale mýto je vybíráno asi jen v rozmezí 9:00-15:00 Platí se za osobu (tabule)!

My si na rozkoukání užívali překrásných výhledu z plošiny. Následoval první průzkum oblasti. Autem sjedeme zpět dolu do zatáčky nad kemp. Je zde parkoviště v sezóně hojně obsazené. Z něj směřujeme po turistickém chodníku k jeskyni Vollerin. Je to cesta v obtížnosti B/C INFO: /jeskyně se dá obejít - značka se zde rozdvojuje/ Její zajímavosti je dlouhý komín kterým vede žebřík. Nad ním se opět značka sbíhá a dovede nás až nahoru na plošinu poblíž vyhlídkové plošiny Skywalk.

Kousek od vrcholu uhýbáme po výrazném chodníku doprava. Ten vede pod sklaní srazy plošiny. Je zde několik cvičných lezeckých cest, ale hlavně ferratový bonbonek - Blutspur Info: Ač kraťoučká cesta její Ečkový převis není rozhodně tak jednoduchý jak se zdá. Nejlepší taktikou je se nezaleknout a dát to napoprvé :-) Jakmile se pod ním začne spekulovat síly rychle mizí....
Jinak při sestupu po tomto chodníku (k Blutspur) se lze napojit na závěrečnou pasáž velmi známé ferraty HTL

Na večer si dáváme ještě procházku k rozhledně a okolo obor se zvěří se vracíme zpět.


Mapa oblasti (podklad: Kompass Verlag)

4 komentáře:

  1. Ahoj, takže noha už je doléčená?

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  3. Where are your trips afrer 2013 year?

    OdpovědětVymazat
  4. Taky by mně zajímalo, co je s tebou, že nepíšeš...

    OdpovědětVymazat